Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ της Δρ. Γεωργία Μαυροδή

ΕΡΕΥΝΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Στο πλαίσιο της έρευνάς "GRETOWN: Greeks are coming to town" που επιχειρεί, για πρώτη φορά, να καταγράψει και να αναλύσει το φαινόμενο της σύγχρονης μετακίνησης και εγκατάστασης Ελλήνων στην Τουρκία, έχει αναρτηθεί online το ερωτηματολόγιο POLIIS :

https://www.surveymonkey.com/s/poliisGR

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε όσους, ενήλικες σήμερα, έχουν διαμείνει, σπουδάσει ή και εργαστεί για τουλάχιστον εννέα συνεχείς μήνες στην Κωνσταντινούπολη από το έτος 1990 και μετά, και:

Α) έχουν ελληνική υπηκοότητα, ελληνική καταγωγή (τουλάχιστον από τον έναν γονέα τους) και γεννήθηκαν σε οποιαδήποτε χώρα εκτός της Τουρκίας,

ή

Β) έχουν αλλοδαπή υπηκοότητα, ελληνική καταγωγή (τουλάχιστον από τον ένα γονέα τους) και γεννήθηκαν σε οποιαδήποτε χώρα εκτός της Τουρκίας.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και η συμπλήρωσή του διαρκεί 10-15 λεπτά. Σκοπός της έρευνας είναι να καταγραφούν οι κύριοι λόγοι εγκατάστασης Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία 20 χρόνια και να αναλυθεί η μετακίνησή τους στο πλαίσιο των μετακινήσεων πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης. Τα αποτελέσματα της έρευνας προβλέπεται να δημοσιευθούν σε επιστημονικές εκδόσεις.

Η επιτυχία αυτής της έρευνας εξαρτάται άμεσα από τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ατόμων που επιχειρεί να καταγράψει, όλων των ηλικιών, επαγγελματικών ομάδων, και κοινωνικών τάξεων, άσχετα εάν εξακολουθούν και σήμερα να διαμένουν στην Κωνσταντινούπολη ή όχι.

Για όσους από εσάς ανήκετε σε αυτούς, θα είναι χαρά μου να συμμετέχετε στην έρευνά μου. Παράλληλα παρακαλώ θερμά όλους σας για την ευγενική συνδρομή σας μέσω της κοινοποίησης του ηλεκτρονικού συνδέσμου του ερωτηματολογίου (και) προς όλους όσους γνωρίζετε ότι εμπίπτουν στις δύο κατηγορίες ερωτηθέντων της έρευνας αυτής, τόσο από το οικογενειακό, όσο και από το φιλικό και επαγγελματικό σας περιβάλλον.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για το χρόνο και τη βοήθειά σας.

Δρ. Γεωργία Μαυροδή

Georgia Mavrodi, PhD
Robert Schuman Center for Advanced Studies
European University Institute
Via delle Fontanelle 19
San Domenico di Fiesole (FI)
50014 – Italy
http://eui.academia.edu/GeorgiaMavrodi